Bouwadvies en uitvoering


Bouwkundig tekenwerk:

Schetsontwerp

In de schetsontwerpfase toets ik het plan aan het bestemmingsplan en zoek uit wat mogelijk is voor vergunningsvrij te kunnen bouwen. Door in te spelen op de wens van de klant variëren de ontwerpen van traditioneel tot modern. Juist door de vele praktijkervaring op de bouw worden maakbare gebouwen gecreëerd. Bijna al mijn ontwerpen herbergen een dubbele gebruiksfunctie. Hierdoor is met dezelfde investering het gebouw voor diverse levensfasen geschikt en zo levensloopbestendig. In diverse ontwerpen heb ik een klimaatgevel en of nachtventilatie toegepast. Bij mijn eigen ecowoning uit 1996 heb ik houtskeletbouw toegepast waarin de volgende thema’s zijn verwerkt: oriëntering, zonering, compartimentering, meervoudige functies, hergebruik bakstenen, lemen stucwanden met warmteaccumulatie, klimaatgevel – en nachtventilatie, ecologische isolatie (Rc 6), hergebruik en infiltratie van regenwater, eigen helofytenzuivering voor vuilwater, gescheiden warm watercircuit voor hotfil wasmachine en een centraal stofzuigersysteem


Voorlopig/definitief ontwerp

Het schetsplan vertalen we in een gedigitaliseerd ontwerp.

Bestektekeningen

De globale ontwerptekeningen worden technisch uitgewerkt (constructies, installaties, maatvering) voor bijvoorbeeld de omgevingsvergunning of prijsvorming.

Voor bijkomende rapportages (constructeur, EPC, grondonderzoek etc) werken wij samen met betrouwbare bureau’s.

Werktekeningen

Voor de uitvoering worden vaak tekeningen gemaakt op een grotere schaal zodat de kwaliteit geborgd en de faalkosten geminimaliseerd worden.


Herbestemmen bestaande gebouwen

Mijn creativiteit komt goed van pas bij het herbestemmen van gebouwen zoals het

voormalig postkantoor in Echt tot Winkels en een industrieel monument in Sittard tot een

restauratieatelier met kantoren.


Restauratiewerkzaamheden

Mijn 30 jarige ervaring met diverse leemtechnieken sluiten perfect aan bij de restauratie van oude vakwerkgebouwen en monumenten.


Renovatie


Houtskeletbouw

Vanwege de geringe milieu-impact hebben houtskeletbouw en strobalenbouw mijn hart gestolen.


Strobalenbouw


Naast mijn opleidingen stroleem bij de twaalf ambachten en strobalenbouw bij Casa Calida in Riemst, heb ik een bijdrage geleverd aan het realiseren van diverse strobalen woningen. In 2015 ben ik betrokken bij het realiseren van een strobalen entree (650 m2) van het museum Prehistorie Flemalle in België.


Realisatie WABO-aanvragen en begeleiding ruimtelijke procedures

Door mijn 10 jarige ervaring bij diverse overheden ben ik goed op de hoogte van de vele

bestuurlijke processen. Ruimtelijke procedures en Wabo-aanvragen handel ik soepel voor

uw af. Het mede ontwikkelen van een historisch educatief beleefcentrum “Moorveld” in de

gemeente Meerssen, waaronder het schrijven van de ruimtelijke onderbouwing voor het

realiseren van een bandkeramisch gebouw en hedendaags kantoor. 


Beperken faalkosten

Onze informatie bevordert een optimale afstemming tussen de verschillende betrokken partijen. De uitgebreide digitale tekeningen met veel aandacht voor details beperken de faalkosten.


Uitvoeren kleine verbouwingen, overkappingen en uitbreiding.

Door de praktijkervaring van diverse jaren werken in de bouw, met aanvullingen van divers timmeropleidingen in België, heb ik met volle tevredenheid van de klanten divers projecten uitgevoerd. Door mijn jarenlange samenwerking heb ik een netwerk opgebouwd met betrouwbare bedrijven en zzp-ers, waardoor alle disciplines in de bouwkolom vertegenwoordigd zijn.


Freelance detacheren in uw organisatie

Bij (tijdelijk) gebrek aan het juiste personeel in uw organisatie is detachering op parttimebasis mogelijk. Bij de volgende organisaties heb ik ondersteuning geleverd: Woningstichting Ubach over Worms, Psycho Medisch Centrum Vijverdal, gemeente Haelen en gemeente Gulpen.


Aankoopkeuring

Een huis kopen is voor u geen alledaagse bezigheid. Met onze ervaring en ons geoefend oog zien wij meer.


Opleverkeuring

Het nieuw laten bouwen van een woning is een spannend proces. De opleveringskeuring is hierbij een belangrijke, laatste stap naar het betrekken van uw droomhuis. Belangrijk, aangezien dit het laatste moment is waarop u eventuele tekortkomingen en gebreken op formele wijze kunt laten vastleggen door een deskundige.


Controle tijdens de bouw

Fouten achteraf herstellen is vele malen duurder en is soms zelfs niet meer mogelijk. Het is daarom verstandig om tijdens de bouw een bouwtechnische keuring uit te laten voeren, zodat u meer zekerheid hebt dat de bouw volgens afspraak verloopt.


Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP)

Deze wordt gemaakt om de bouwkundige staat van het onroerend goed in kaart te brengen en de kosten voor het onderhoud weer te geven over de komende 10 jaar bijvoorbeeld. Hiermee voorkom je onnodige verspillingen en kan de opdrachtgever een aantal jaren vooruit kijken welke kosten er geraamd zijn om het pand in de conditie te houden die hij of zij wenst.
Terug

ECOpassie Bureau voor duurzaam bouwadvies en werk in uitvoering